tiistai 11. tammikuuta 2011

Meidän remontti

Ostettiin tämä asunto muutama vuosi sitten ja ollaan remontoitu tämä kauttaaltaan. Toukokuussa 2008 tehtiin kaupat ja heinäkuun alussa päästiin muuttamaan. Asunto oli todella remontin tarpeessa. Keittiö (siis komero) oli alkuperäinen, siitä laitankin nyt "ennen ja jälkeen" kuvat.




Purettiin keittokomeron ja ruokailutilan välinen kiviseinä pois. Kyllä siinä sai leka laulaa ennen kuin mies oli saanu seinän poistettua. Ja remontin ensikertalaisina kannoimme tiilen ja sementin palaset sankoilla peräkärryyn. Näin jälkeenpäin kantapään kautta oppineena olisimme voineet tehdä sen varmasti nopeamminkin ja siistimmin..?  (punaista tiilenpölyä löytyi vielä kuukausien jälkeenkin joka paikasta).

Kylpyhuone oli remontoitu 80-luvun lopulla, mutta sieltähän löytyikin kosteusvaurio, mikä ei loppujen lopuksi ollut mikään ihme kun eihän siihen aikaan laitettu mitään kunnollisia vesieristeitä. Jos totta puhutaan, niin olin onnellinen, että päästiin eroon inhottavasta kylppäristä ja saatiin tilalle uusi ja mieleinen + lattialämmitys. Lattialämmitys on ihan ehdoton alle kolmen neliön kylpyhuone/kodinhoitohuone/wc:ssä! Suihkun jälkeen lattia on hyvä saada nopeasti kuivaksi. Alunperin meidän remontin mini budjetissa ei todellakaan ollut laskettu kylppärin remonttia. Ja kylpyhuoneen remontointi ei ole mitään halpaa hommaa, varsinkin kun kaikki laitetaan putkia myöten uusiksi. Ihmeellisesti rahat riittivät. Tosin listat ja väliovi jäi ostamatta. Ne ostettiin nyt kaksi vuotta myöhemmin. Laitan kylppäristäkin ennen ja jälkeen kuvia myöhemmin.

Lattia haisi järkyttävälle! Muovimattoa poistaessamme huomasimme, että alla oli toinen matto. Keittiössä oleva matto oli homeessa.. Alunperin meinasimme jättää matot laminaatin alle, mutta onneksi hoksasimme oudon hajun tulevan muovimatosta. Seinissä oli kauttaaltaan 3-5 kerrosta tapettia ja joissakin huoneissa tapetin välissä oli lisäksi maalikerroksia. Pelkästään tapetteja irrotimme 5 viikkoa! Kokeilimme tapetin irroitukseen käytettävää liisteriä, suikutimme vedellä ja raaputimme vaikka minkälaisilla työkaluilla. Neljän viikon uurastuksen jälkeen kuulimme tapetin irroituskoneesta. Täh?! Onko sellainenkin olemassa?!Saimme sen viikoksi lainaan eräältä ystävälliseltä K-Raudan myyjältä. Lopulta saimme tapetit seinistä. Sitten alkoikin kaamea seinien tasoittaminen ja hiominen. Se olikin inhottavin homma koko remontissa..tai ainakin yksi niistä. Lopulta oli ihanaa alkaa maalamaan ja tapetoimaan seiniä. Tuntui, että ikuisuus meni purkuhommissa.

Jos olisimme ennen asunnon ostoa tienneet, mikä homma remontoimisessa todellisuudessa oli, olisimme varmaan miettineet asunnon ostoa kahteen kertaan.. Nyt onneksi olemme jo voiton puolella kun puuttuu enää vain muutama lista! Laitan lisää remontti kuvia myöhemmin!

Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti