torstai 27. tammikuuta 2011

Ennen ja jälkeen...

Meidän kylpyhuone/wc/kodinhoitohuone on tosiaan noin kolmen neliön kokoinen. Asuntoa ostettaessa meillä oli tarkoitus jättää kylpyhuone remontoimatta, koska remonttibudjettimme ei olisi riittänyt siihen. Muutama päivä ennen asuntokauppoja selvisi, että kylpyhuoneessa on kosteusvaurio. Päätimme kuitenkin ostaa asunnon ja remontoida kylpyhuoneen. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, kylpyhuone ei aivan vastannut tarpeitamme. Käsienpesuallas oli aivan mitätön ja sen hetkisessä elämäntilanteessa tarvitsimme (vaippaikäisen pyllynpesua varten) isomman altaan. Kylpyhuone oli remontoitu 80-luvulla. Tällöin talonyhtiössä oli tehty putkiremontti. Putket oli vedetty todella erikoisesti keskelle seinää! Kylppärissä ei ollut myöskään minkäänlaista säilytystilaa.














Mieheni irrotti laatat seinistä. Laatat lähtivät irti helpommin kuin luultiinkaan, sillä osa laatoista ei ollut ollenkaan kiinni seinässä! Osa laatoista pysyi paikoillaan pelkän saumausaineen varassa! Järkyttävää! Ja mitään kosteuseristeitähän ei tietenkään ollut... Remonttifirma poisti kosteusvaurion piikkaamalla betonilaatan kokonaan pois, lisäksi kuivauskoneet kuivattivat huonetta. Seinät tasoitettiin, lattia valettiin uudestaan ja samalla asennettiin myös lattialämmitys. Remonttifirma myös teki kylpyhuoneen vesieristyksen ja laatoituksen. Putkifirma veti uudet kromiputket parempaan kohtaan kuin edelliset olivat olleet. Vaihdoimme myös uudet hanat, altaan ja wc pöntön. Vain vanha lämpöpatteri jäi jäljelle.









Valitsin kylpyhuoneeseen valkoiset, suurikokoiset ja kiiltävät laatat. (Ne saavat kylppärin näyttämään hieman isommalta kuin se oikeasti on.) Lattiassa on ruskeat neliön malliset laatat. Asensimme kattoon valkoiseksi maalatut puiset panelit. Muutimme kylpyhuoneen valaistuksen laittamalla kattoon kolme spottivalaisinta. (Ennen remonttia kylpyhuoneen lamppu sijaitsi seinässä, nykyisen peilin paikalla.) Ostimme allas+allaskaappi yhdistelmän K-Raudasta. Suurikokoisiin vetolaatikoihin mahtuu hyvin kaikki tarpeellinen. Ikeasta ostimme pari puista seinähyllyä, naulakon ja wc-paperitelineen. Pyyhkeitä varten ostimme Ikean teräksisen pyyhetelineen, joka on ollut todella hyödyllinen pienessä tilassa.
















Mietimme hartaasti laitammeko suihkukaapin tai jonkinlaisen suihkuseinän. Suihkukaappi olisi maksanut maltaita, sillä meidän olisi pitänyt ostaa erikoiskokoinen kaappi. Lopulta päädyimme edulliseen vaihtoehtoon, eli suihkuverhoon. Suihkuverho vie vähän tilaa ja se suojaa hyvin vesiroiskeilta. Valkoinen yksivärinen suihkuverho sopi parhaiten.



Pyykinpesukone sijaitsee myös samassa tilassa. En halunnut likapyykkiä kylpyhuoneseen, eikä ne sinne sopisikaan! Likapyykkiä varten meillä on eteistilassa oma kaappi. Tässä perheessä pyykkiä tuleekin aivan vietävän paljon, kiitos siitä aktiiviurheilija-miehelleni! :)















-HiPsu-


3 kommenttia:

  1. Hadin tuskin tunnistaa samaksi kylppariksi. Hienoa tyota!

    VastaaPoista
  2. hih minäkin löysin tänne! Kivalta näyttää blogi :) terkuin eppu

    VastaaPoista
  3. Kiitos! :) kiva kun löysitte tänne! :D

    VastaaPoista